7 listopada, 2022

Glavno pitanje poduzetnika i ljudi koji žele učiti kako do vaučera za obrazovanje?

Što je vaučer za obrazovanje?

Vaučer za obrazovanje je financijska podrška Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se u suradnji s ustanovama za obrazovanje dodjeljuju javna sredstava za obrazovanje odraslih. Svakom korisniku vaučera omogućen je samostalni odabir obrazovnog programa, kao i pružatelja obrazovanja, među kojima svoje mjesto ponosno zauzima i Sveučilište VERN’.

Tko može koristiti vaučer?

Vaučere mogu koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.

Pravo na korištenje vaučera ne ostvaruju osobe koje se nalaze u sustavu redovitog odgoja i obrazovanja (učenici), osobe koje se nalaze u sustavu visokog obrazovanja i znanosti (studenti), te korisnici mirovine.

Kako do vaučera?

Korištenje programa jednostavno je i lako dostupno:

  • Prvi korak je da u nastavku na odabranom programu zatražite ponudu koja vam je potrebna kako biste podnijeli zahtjev HZZ-u. Ponuda nije obvezujuća i služi isključivo kako biste se prijavili za korištenje vaučera na stranici HZZ-a.
  • Drugi korak je da posjetite stranicu vauceri.hzz.hr gdje ćete naći sve detalje o postupku prijave.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: