10 prosinca, 2022

Prije uklanjanja smole s vašega automobile, potrebno je temeljito ga oprati kako biste s njega uklonili svu prašinu. Operite automobil visokotlačnim pištoljem ili običnim crijevom, u toploj vodi i deterdžentu natopite pamučnu krpu od mikrovlakana i prebrišite ga, a zatim temeljito isperite hladnom vodom.

  • Jedna od metoda uklanjanja smole prirodnim sastojcima uključuje jestivo ulje. Mrlju od smole prekrijte vatom ili krpicom natopljenom u ulju i ostavite da djeluje nekoliko sati, a ostatke zatim istrljajte kružnim pokretima.

 

  • Provjereno učinkovita metoda uklanjanja smole jest sredstvom WD-40 koje skida sve što možete zamisliti, od naljepnica sa stakala do ptičjega izmeta.

 

  • Aceton za skidanje laka s noktiju jedan je od trikova koji vam mogu pomoći u uklanjaju smole. Namočite vatu ili krpicu acetonom te kružnim pokretima uklonite smolu s automobila. Tretiranu površinu potom istrljajte pastom od soda bikarbone i vode kako biste bili sigurni da aceton neće naštetiti boji automobil.

 

  • Na mekanu krpu možete nanijeti i mineralni alkohol te kružnim pokretima pokušati ukloniti smolu. Na kraju tretiranja mrlje svakom od navedenih metoda obavezno operite automobil

Answer now

%d blogeri kao ovaj: