2 listopada, 2022
Ima nekih stvari koje znaš da ne smiješ: istiskivati prištiće, čupati sijede ili – najgore od svega – guliti gel s noktiju.
Do sad su nam govorili kako je ovo posljednje stvarno veliki zločin jer pritom možeš ozbiljno oštetiti nokte. No drastična vremena zahtjevaju drastične mjere. Ako si zaglavila s gel manikurom u vrijeme zatvorenih salona, u ovaj se podvig možeš upustiti i sama. Možda vas zanima… Koliko nam lekcija treba?! Neke žene i u ovoj situaciji traže kozmetičarke da im srede nokte.
1. korak: Skini površinski sloj Upotrijebi blagu rašpicu i nježno ostruži zaštitni površinski sloj. Ako imaš uzorak na noktima, struži sve dok ne dođeš do temeljne boje. To je važno jer ćeš tako omogućiti acetonu da prodre do najdubljih slojeva i ubrza proces skidanja gela. Kad je nokat mat, spremna si za sljedeći korak. Pazi da ne sastružeš previše jer nikako ne želiš doći do svojeg pravog nokta. Ako nevještim postupkom uništiš gornji sloj, nokti će ti se opasno stanjiti i oslabjeti i vrlo se teško od toga oporaviti.
2. korak: Umotaj nokte Da bi rastopila gel, natopi blazinice ili loptice vate 100-postotnim acetonskim odstranjivačem laka, stavi ih na nokte i onda sve omotaj aluminijskom folijom, i to zbilja čvrsto jer ćeš tako pojačati djelovanje acetona. Možeš preko svega navući čak i rukavice. S tako zamotanim noktima čekaj dobrih 15 minuta.
3. korak: Odstrani preostalu boju Kad skineš foliju i vatu, lak bi trebao biti uglavnom uklonjen. Ono što je ostalo oko kožice, vrlo oprezno očisti drvenim štapićem za kožicu. Ako nije otišao sav lak, ponovi prethodni korak i drži vate natopljene acetonom još pet minuta. Nemoj pritiskati niti strugati po noktima jer su sad već vrlo mekani i mogla bi ih oštetiti. Možda vas zanima… ‘Apstraktna’ manikura pravi je proljetni hit i jedva je čekamo isprobati 4. korak: Hidratacija, hidratacija Nakon što si uklonila lak i gel, nokti i kožice bit će ti vrlo suhi pa operi ruke i nanesi hidratacijsko ulje i na kožicu i na nokte da im povratiš vlažnost. Daj noktima bar tjedan dana da se odmore od djelovanja acetona i njeguj ruke hranjivom i hidratacijskom kremom. Dobar je trik ulje ili običan losion za ruke ugrijati nekoliko sekundi u mikrovalnoj (ne previše, da se ne opečeš), uliti ga u gumene rukavice pa ih onda navući na ruke. Drži ih na rukama 10 minuta.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: