Kako opremiti kućno kino – televizor ili projektor?

Odlučio si reći ne velikim kino dvoranama i uživati u udobnosti vlastitog kućnog kina? Sigurno si razmišljao o velikom OLED smart TV-u koji će pokriti pola zida i pružiti fenomenalnu sliku. Slažemo se s tom idejom, ali također imamo jedan malo drugačiji prijedlog – jesi li ikada razmišljao o ugradnji projektora i platna?

Projektor za kućno kino

Najveća prednost projektora je savršeno velika slika koju projicira. Iako ona može biti ograničena veličinom projekcijskog platna koji kupiš, u pravilu je i do nekoliko puta veća od najvećeg televizora kojeg si možeš priuštiti.

Užitak gledanja slike koja se proteže kroz čitavo vidno polje sigurno ti ne moramo dodatno objašnjavati.

Gledanje filmova, serija i utakmica, pa čak i igranje igrica, u takvom formatu potpuno je drugačije iskustvo nego naprezanje oči dok gledaš u mali ekran na drugom kraju prostorije. Detalji su uočljiviji, slika te uvuče u radnju i doživljaj je kao u pravom kinu.

Sve je to super kada se zabavljaš u večernjim i noćnim satima. Nažalost, danje svjetlo ponekad korištenje projektora čini skoro pa nemogućim. Projektor emitira takvu sliku da ju je moguće vidjeti samo u zamračenim prostorijama.

Ako kupiš najkvalitetniji projektor i kombiniraš ga s najkvalitetnijim projekcijskim platnom, jako danje svjetlo svejedno će isprati sliku. Ako ne želiš tijekom dana spuštati rolete i navlačiti zastore, nećeš moći istovremeno uživati u suncem okupanoj prostoriji i filmu na projektoru.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s