25 studenoga, 2022

Primili smo puno upita što je bolje izabrati – Smart TV ili Android TV? Iako razumijemo pitanje, važno je reći kako smart televizori i Android televizori nisu dvije različite stvari. Svaki Android televizor je ujedno i smart televizor, ali svaki smart televizor nije ujedno i Android televizor. 

Vjerojatno već znaš kako je Android u vlasništvu Googlea, pa se neke od prednosti naziru same po sebi. Android TV imat će najveću bazu aplikacija, a na njegov će Play Store aplikacije dolaziti najbrže. Google je kao mater iz TBF-ove pjesme, zna gdje radiš i di se krećeš. Samim time sigurno je kako će ti uvijek izbacivati najrelevantniji sadržaj prema tvojim interesima. A vjeruj, Google poznaje tvoje interese bolje i od tebe samog.

Moramo spomenuti da Google mijenja svoj Android TV u novi Google TV UI koji bi ti trebao nuditi još bolje sadržaje na tvojem početnom zaslonu.

Druga zgodna stvar kod Android TV-a je ta što on u sebi ima ugrađeni Chromecast pa ćeš u tren oka sadržaj sa svog Android mobitela ili tableta moći streamati na televizoru. Naravno, spojiti možeš i svoj laptop s televizorom, jedino što trebaš je Google Chrome u kojem pritisneš Cast to begin.

Ne treba ni reći da ćeš odmah imati pristup i najpopularnijim aplikacijama poput NetflixaYouTubea, Amazon Primea i mnogih drugih.

Kao i uvijek kada se radi o Androidu, problem može biti neujednačenost performansi, što ovisno o proizvođaču. Gotovo uvijek netko od proizvođača ubaci nešto svoje u operativni sustav kako bi se istaknuli, omogućili ‘bolje’ performanse ili nekog trećeg razloga. Nažalost, ponekad upravo zbog toga Android TV bude lagano nestabilan s čestim zamrzavanjima.

Android TV pronaći ćeš na popularnim televizorima kao što su Sony i Philips, a kako nije vezan direktno uz jednog proizvođača, tako niti izgled neće biti skroz identičan na različitim modelima.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: