Zaboravi na loš zvuk televizora uz ovo jednostavno rješenje – soundbar!


Ako ti se ne sviđa zvuk tvojeg televizora, a ne želiš ulagati u sustav kućnog kina, vrijeme je jednostavno rješenje. Donosimo ti 7 stvari za znati prije kupovine soundbara.

Jedno moramo odmah raščistiti – soundbar nije i nikada neće biti adekvatna zamjena pravim zvučnicima. Iako postoje modeli vrhunske kvalitete, većina soundbara ipak je svega nekoliko razina iznad zvučnika tvojeg TV-a. 

Soundbar je namijenjen korisnicima koji žele kvalitetniji zvuk od onog s njihovog televizora, a ne treba im cijeli 5.1 ili 7.1 sustav zvučnika.

Problem sa suvremenim televizorima je taj što postaju sve tanji, a to znači da u njima ima sve manje mjesta za kvalitetne drivere. Slika je fenomenalna, a zvuk k’o na radiju u staroj peglici.

Soundbar ne može biti jednostavniji – izvadiš ga iz kutije, spojiš na televizor i odmah možeš uživati u poboljšanom zvuku. Nema žica, nema instalacija.

Stvar se svodi na ovo: ako želiš istinski doživljaj kućnog kina, tada je bolje da odabereš kompletan sustav zvučnika. Soundbar, koliko god kvalitetan bio, teško može zamijeniti zvučnike.

Postoje dvije vrste soundbara –  klasični soundbara u obliku poluge ili tzv. soundbase

Klasični soundbar duguljastog je oblika. Obično ga se postavlja ispred televizora, a može ga se montirati i na zid. Ovaj soundbar atraktivnog je izgleda, no može se dogoditi da blokira signal od televizora ako se nalazi ispred njega. 

Soundbase je u obliku kutije koju se stavlja ispod televizora. Odlično je rješenje ako imaš malo prostora na raspolaganju.

Očiti problem je veličina, odnosno težina televizora. Iako je ovakav soundbar robusniji i izdržljiviji upravo zbog svoje namjene da se televizor stavlja na njega, prije kupovine obavezno provjeri do koliko kilograma može izdržati. 

Ovakvi modeli soundbara često su većih dimenzija, a to znači da u njih stanu veći driveri. A veći driveri često znače i bolji zvuk.

Međutim, u stvarnom životu nemaš velikog izbora – soundbase prava je rijetkost i uglavnom ćeš birati između štapićastih zvučnika.

Također postoji aktivni pasivni soundbar.

Aktivni soundbar je onaj s početka priče – samo ga spojiš na televizor i spreman je za upotrebu. Pasivni soundbar više nalikuje tradicionalnom zvučniku, odnosno potrebno je spojiti ga na poseban receiver. 


What Is a Web Application?
Web applications are programs allowing better communication between businesses and their customers. …
How much can I earn from Google Adsense?
Google AdSense is a Google program that allows publishers to monetize their …

Blog at WordPress.com.

%d blogeri kao ovaj: