16 studenoga, 2022

Upalio si stream najvažnije utakmice, a on šteka svakih nekoliko sekundi? Najnovija sezona Bridgertona je vani, a ti je ne možeš pogledati jer je internet preslab? Kada je najvažnije, signal puca; a tvoja je glava već napravila udubljenje u zidu od silnih udaraca? 

Kako ne bi glavom probio zid do susjeda i na kraju koristio njegovu bežičnu mrežu, vrijeme je da napraviš nekoliko brzih zahvata koji će pojačati tvoj Wi-Fi signal.

Prva stvar koju možeš napraviti je postaviti router na najbolje mjesto u svojem domu. Zvuči toliko jednostavno, a opet mnogi upravo zbog toga imaju velikih problema s prijemom signala. Zato te još jednom pitamo: imaš li router na najboljoj mogućoj poziciji? I sjeti se, nema glupih pitanja, samo glupih odgovora.

Kako signal usporavaju mnoge prepreke poput zidova, prozora, vrata, ogledala, namještaja itd., idealno bi bilo kada bi ruter bio udaljen od njih. Kako bi to značilo da će on lebdjeti na sredini sobe, jasno je kako to i nije moguće izvesti. 

Idealno bi bilo kada bi taj dio bio otvoren, primjerice hodnik ili otvorena dnevna soba, kako bi signal imao što manje smetnji. Smjestiš li router u zatvorenu sobu, već si mu na jedan način blokirao signal.

Kuće na kat također iziskuju posebno uređenje Wi-Fi mreže. Želiš li koristiti samo jedan router bez ikakvih pojačivača signala ili drugih rutera, postavi ga na gornji kat. Tako će signal bolje dopirati do prizemlja nego obrnuto. 

Answer now

%d blogeri kao ovaj: