TOP 4 načina za sačuvati novac

Oglasi

1. Uklonite svoj dug

Ako pokušavate uštedjeti novac proračunom, ali i dalje nosite velik teret duga, počnite s dugom. Niste uvjereni? Zbrojite koliko mjesečno trošite na servisiranje duga i brzo ćete vidjeti. Jednom kad se oslobodite plaćanja kamata na svoj dug, taj novac lako možete staviti u štednju. Osobna kreditna linija samo je jedna od mogućnosti konsolidacije duga kako biste ga mogli bolje otplatiti.

2. Postavite ciljeve štednje

Jedan od najboljih načina uštede novca je vizualizacijom onoga za što štedite. Ako vam je potrebna motivacija, postavite ciljeve za spremanje zajedno s vremenskom trakom kako biste olakšali spremanje. Želite li kupiti kuću za tri godine s pologom od 20 posto? Sada imate cilj i znate što ćete trebati uštedjeti svakog mjeseca da biste postigli svoj cilj.

Oglasi

3. Prestanite pušiti

Ne, sigurno nije lako prestati, ali ako svaki dan popušite kutiju i pol, to iznosi gotovo 10000 kuna godišnje, možete uštedjeti ako prestanete. 

4. Spakirajte svoj ručak

Očiti savjet za uštedu novca je pronalaženje svakodnevne uštede. Ako kupnja ručka na poslu košta 50 kuna, ali donošenje ručka od kuće košta samo 20 kuna, tijekom godine možete stvoriti fond za hitne slučajeve od 10000 kuna ili značajno doprinijeti fakultetskom planu ili mirovinskom fondu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s