Prva velika nadogradnja stiže na PS5, igre ćemo moći imati i na vanjskim USB diskovima

Mogućnost da spremimo igre na vanjske USB diskove omogućit će da igru brže vratimo na konzolu nego što bi je skidali, jer igre koje imamo na USB-u nećemo moći pokretati dok ih ne preselimo.

Glavni novitet je mogućnost da igrači prebace svoje PS5 igre s unutarnje memorije na vanjski USB disk preko opcije u glavnom izborniku igara. Ova opcija uglavnom je tu radi uštede prostora. Igre sa vanjskog diska ne možete pokrenuti i morate ih prebaciti nazad u konzolu da bi ih igrali. No, to je brže nego da ponovno skidate cijelu igru. Sad je samo pitanje imate li dovoljno vanjskih diskova za vašu kolekciju igara. Neke igre će omogućiti i da na vanjski disk prebacite određene modove igre (online ili single player). 

Sony je sada omogućio i igračima da dijele svoj ekran i ono što igraju i sa igračima na PS4, a mogu i preko virtualnog kontrolera isprobati te igre. Prilagodili su i izbornike, pa sada možete chat u igri isključiti iz izbornika konzole, a ne u pojedinoj igri. 

Novi sustav trofeja omogućit će vam da odredite kad se snimaju slike i video za vaša otključavanja raznih trofeja, što može malo uštedjeti i prostor na disku vaše konzole. 

Nadogradili su i PlayStation aplikaciju za mobitele pa ćete se kroz nju moći uključiti u multiplayer igru ili upravljati memorijom konzole.

Author: novcanaoaza

Answer now