8 studenoga, 2022

X20 je glavna zvijezda nove Nokijine linije telefona. Za relativno povoljnu cijenu nudi 5G, Zeiss optiku i solidan sustav kamera, dobar ekran i tri godine sigurnog korištenja uz redovita ažuriranja.

Nokia i HMD Global lansirali su danas potpuno novu liniju telefona kojima će se na tržištu baciti u nove okršaje s Appleom i Samsungom, ali i kineskom svitom jeftinih uređaja. Tako nam stiže šest Nokija, sortiranih u tri serije i s prilično jasnim imenima.

Na vrhu je najsnažniji model X20, uz koji stiže i nešto skromniji X10, a potom slijedi G serija te C serija s najjeftinijim uređajima. Telefoni će koštati od 749 sve do 2799 kuna, a cijene otkrivaju i u kojem se rangu žele takmičiti.

Nokia X20 tako nudi ekran od 6,67 inča (1080p), četiri kamere na stražnjoj strani s glavnom kamerom od 64 megapiksela i Zeiss optikom, a tu je i 5G podrška uz Snapdragon 480 procesor. Telefon će imati 6 ili 8 GB RAM-a i 128 GB memorije te bateriju od 4470 mAh. Uz glavnu kameru tu su još 5-megapikselna ultratširoka, te dubinski i makro senzori od 2 megapiksela. Sprijeda je kamera od 32 megapiksela. Atraktivna značajka ove Nokije je Dual Sight opcija koja će omogućiti kombiniranje snimki s različitih kamera, a radi se o nadogradnji starije opcije ‘bothie’ kojom ste mogli istovremeno snimati s prednjom i stražnjom kamerom. Jedna od opcija kojom se promoviraju je i kućište koje se može reciklirati.

X20 i X10 mogu računati i na tri godine softverskog ažuriranja, a osim što dijele ekran i procesor, X10 se razlikuje po tome što ima još i opcije od 4/128 i 6/64 GB, ali i slabiju kameru od 48 megapiksela. Preostale tri kamere su identične.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: