Kako postati televizijski redatelj?

Tijekom studija stječu se stručna znanja o teoriji montaže, scenaristici, scenografiji, kostimografiji, produkcijskim strategijama, fotografiji, osnovama glazbe, montaži zvuka, dramatologiji, povijesti i estetici filma i dr. Televizijski redatelj mora poznavati tehničke mogućnosti svih uređaja koji se koriste u televizijskoj produkciji, te pratiti razvoj novih tehnologija na tom području.

Da biste bili televizijski redatelj, morate imati razvijen smisao za estetiku te naglašen umjetnički senzibilitet, biti kreativan, imati izvanredne organizatorske sposobnosti, uspješno surađivati u timu i biti sposobni koordinirati cijeli tim, moći donositi samostalne odluke i funkcionirati u uvjetima vremenskog ograničenja, imati smisao za detalje, te se znati nositi s odgovornošću posla televizijskog redatelja.

Osim znanja i vještina stečenih na studiju, za obavljanje posla redatelja/ice veoma je važno imati znanje iz područja povijesti, književnosti, dramaturgije, povijesti umjetnosti, psihologije i filozofije. Znanje iz navedenih područja je važno zato što u dramskim tekstovima redatelj često nailazi na tematiku koju je potrebno istražiti. Često u tu svrhu upošljava stručnjake iz različitih područja koji provode temeljita istraživanja (povijesna, sociološka, medicinska, fizikalna, pravna i dr.).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s