7 listopada, 2022

Skiper upravlja brodicom ili jahtom za osobne ili gospodarske namjene te prevozi putnike na svom ili unajmljenom brodu. On obavlja sve ručne poslove na brodskoj palubi prilikom ukrcaja ili iskrcaja putnika, uplovljavanja ili isplovljavanja brodice ili jahte, vezivanja te tijekom plovidbe. Osigurava nesmetan prijevoz putnika prateći situaciju na moru.

Znanja, vještine i poželjne osobine

Skiper je fizički vrlo zahtjevno zanimanje, pa je bitno da to bude zdrava osoba dobre tjelesne izdržljivosti i da posjeduje „ljubav prema moru“. Osim stalnog praćenja uvjeta na moru i vremenskih prilika, skiper mora imati smisao za rad s ljudima – putnicima na brodu koji mogu imati različita očekivanja od plovidbe/jedrenja te stalno voditi računa o sigurnosti putnika.

Poželjno je da skiper zna barem jedan ili više stranih jezika, kako bi bez poteškoća održavao kontakte s putnicima iz stranih zemalja. Poželjno je da skiper bude odgovorna, emocionalno stabilna, strpljiva i spretna osoba koja može stvoriti pozitivnu atmosferu i zainteresirati putnike.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: