Site icon NovcanaOAZA

Kako postati pediker?

Oglasi

Pedikeri vrše ocjenu kože i noktiju ruku i nogu. Uređuju nokte na nogama i rukama (pedikiranje i manikiranje). Uređuju nokte na nogama i rukama. Njega kože podrazumijeva odstranjivanje otvrdnule, suhe i ispucale kože, otklanjanje žuljeva, uređivanje deformiranih i uraslih noktiju, te njihovo oblikovanje i lakiranje. Pedikeri također pružaju usluge masaže nogu i ruku raznim kremama i losionima te usluge depilacije nogu.

U svom radu se koriste kozmetičkim preparatima, kao što su masti, kreme i lakovi te različitim kozmetičkim alatima i priborom poput škara, četkica, specijalnih kamena i sl.

Posao pedikera započinje detaljnim pregledom stopala i prstiju klijenta, te u skladu s rezultatima pregleda i dogovora s klijentom započinje tretman. Početak tretmana podrazumijeva pripremu stopala uranjanjem u razne mirisne kupke, a potom slijedi odstranjivanje zadebljanja kože, žuljeva i sl. Ovisno o stanju stopala, tretmani mogu biti jednokratni ili mogu trajati i po nekoliko dana. Kada se uredi koža stopala i prstiju na nogama, pediker uređuje, oblikuje i lakira nokte na nožnim prstima.

Pedikeri također daju savjete o izboru pravilne obuće koja je udobna i omogućuje pravilnu cirkulaciju krvi u stopalima.

Proces uređivanja noktiju ruku također započinje pripremom ruku za manikiranje (kupkama, skidanjem starog sloja laka) te slijedi podrezivanje i oblikovanje noktiju, te odstranjivanje uraslih noktiju i kožice oko noktiju. Nakon toga slijedi lakiranje noktiju.

Znanja, vještine i poželjne osobine

Tijekom školovanja pedikeri stječu znanja o različitim oštećenjima kože stopala i prstiju te noktiju na nogama, kao i metodama odstranjivanja oštećenja, te uređivanja i njege stopala, prstiju i noktiju na nogama. Također stječu znanja o sastavu i uporabi različitih kozmetičkih preparata te alata i pribora koji se koriste u pedikerskom poslu. Potrebno je poznavanje raznih preparata koji se koriste u pedikuri, manikuri i depilaciji.

Za obavljanje poslova pedikera potreban je dobar vid, spretnost ruku i prstiju te usklađenost vida i pokreta. Strpljivost, usmjerenost na detalje, preciznost, pedantnost, te razvijene komunikacijske vještine važni su za obavljanje pedikerskog posla.

Pedikeri koji se odluče na otvaranje vlastitog obrta, moraju imati osnovna znanja o poduzetništvu,te financijskom i računovodstvenom vođenju poslovanja.

Exit mobile version