Kako postati inžinjer medicinske radiologije?


Inženjer medicinske radiologije kroz studij se upoznaje s građom i funkcijom čovjekova organizma, uči o mehanizmima nastanka bolesti, uzrocima bolesti, te načinima djelovanja lijekova. U kliničkim medicinskim predmetima proučavaju se bolesti, načini njihova prepoznavanja, te njihovo sprječavanje i liječenje. Tijekom studija student se upoznaje i s osnovama statistike i informatike.

Uči osnove radiologijske anatomije i patologije, tehnike slikovnog prikaza, konvencionalne radiologijske dijagnostičke metode, osnovne principe građe radiologijske aparature, nastanak i biološko djelovanje, te zaštitu od ionizirajućeg zračenja. U stručnim predmetima student uči sve radiologijske konvencionalne i kompjuterizirane tehnologije, metode radioterapije kao i dijagnostiku i terapiju radionuklidima. Uči se medicinska i radiologijska terminologija, te pristup radiologijskoj literaturi na jednom od stranih jezika. Posao inženjera medicinske radiologije zahtijeva stručnu osposobljenost, izrazit smisao za tehniku i stabilno zdravlje.

Neophodne su vještine rada s ljudima i humanost, temeljitost u radu, odgovornost i savjesnost, sposobnost samostalnog rada, ali i rada u medicinskom timu, te sposobnost upravljanja suvremenom, kompjuteriziranom tehnologijom.


What Is a Web Application?
Web applications are programs allowing better communication between businesses and their customers. …
How much can I earn from Google Adsense?
Google AdSense is a Google program that allows publishers to monetize their …

Blog at WordPress.com.

%d blogeri kao ovaj: