Kako postati inžinjer medicinske radiologije?

Inženjer medicinske radiologije kroz studij se upoznaje s građom i funkcijom čovjekova organizma, uči o mehanizmima nastanka bolesti, uzrocima bolesti, te načinima djelovanja lijekova. U kliničkim medicinskim predmetima proučavaju se bolesti, načini njihova prepoznavanja, te njihovo sprječavanje i liječenje. Tijekom studija student se upoznaje i s osnovama statistike i informatike.

Uči osnove radiologijske anatomije i patologije, tehnike slikovnog prikaza, konvencionalne radiologijske dijagnostičke metode, osnovne principe građe radiologijske aparature, nastanak i biološko djelovanje, te zaštitu od ionizirajućeg zračenja. U stručnim predmetima student uči sve radiologijske konvencionalne i kompjuterizirane tehnologije, metode radioterapije kao i dijagnostiku i terapiju radionuklidima. Uči se medicinska i radiologijska terminologija, te pristup radiologijskoj literaturi na jednom od stranih jezika. Posao inženjera medicinske radiologije zahtijeva stručnu osposobljenost, izrazit smisao za tehniku i stabilno zdravlje.

Neophodne su vještine rada s ljudima i humanost, temeljitost u radu, odgovornost i savjesnost, sposobnost samostalnog rada, ali i rada u medicinskom timu, te sposobnost upravljanja suvremenom, kompjuteriziranom tehnologijom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s