Kako postati informatičar?

Informatičar mora poznavati građu računala, operacijske sustave, programske jezike, baze podataka, računalne mreže i dobro poznavati integralan informacijski sustav tvrtke za koju obavlja poslove. Posebno je značajno znanje kao i vještine rada u dislociranom i distribuiranom okruženju.

S obzirom na prirodu posla, informatičar treba znati osobno računalo osposobiti za rad i podići računalnu mrežu na koju će priključiti korisnička računala. Kako bi to mogao učiniti, mora poznavati osnovne funkcije operacijskog sustava (instaliranje i pokretanje programa, postavljanje parametara sustava i dr.). Za rješavanje problema korisnika, potrebno je i poznavanje računalnih programa. 

Ako poduzeće ima potrebu za koju je potreban novi softver, informatičar koji će izrađivati program, mora poznavati programske jezike, biti sposoban za rad s apstraktnim pojmovima, za algoritamski način razmišljanja te treba imati razvijene analitičke i tehničke sposobnosti. Mora biti strpljiv, točan i ustrajan. Kako se izradi određenog programa često pristupa timski, poželjne su razvijene komunikacijske vještine koje su uvelike potrebne i u radu s korisnicima računalnih sustava. Uspješni informatičari moraju biti prilagodljivi i trajno zainteresirani za usvajanja novih znanja iz područja informatike, jer je to jedna od grana koje se danas najbrže razvijaju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s