29 studenoga, 2022

Za obavljanje poslova hotelijersko-turističkog tehničara, morate imati temeljna znanja iz područja turizma i hotelijerstva, ekonomije i birotehnike.

To uključuje znanja i vještine potrebne za obavljanje administrativnih poslova u turističkim agencijama i recepcijama, kao što su vođenje evidencija, knjiženje i evidentiranje poslovnih događaja, sastavljanje poslovnih dopisa na domaćem i stranim jezicima, ispunjavanje izvještaja i tablica, izrada grafikona, obračun usluga, poslovanje novcem i vrijednosnicama. Potrebna su osnovna znanja iz statistike, knjigovodstva i bilanciranja, organizacije poslovanja poduzeća, gospodarskog prava, psihologije rada s klijentima, prehrane i dr.

Potrebno je aktivno znanje nekoliko svjetskih jezika, dobro poznavanje strojopisa i rada na računalu, široka opća naobrazba, poznavanje kulture i kulturne baštine, umjetnosti, povijesti, zemljopisa, turističke animacije i komunikacije, te ukupne turističke ponude kraja u kojem radite.

Da biste bili uspješni u ovom zanimanju, morate imati dobre verbalne sposobnosti, sposobnost računanja, dobru koncentraciju, neposrednost i otvorenost u kontaktima s ljudima, imati razvijene komunikacijske vještine, biti uslužni i strpljivi u radu s ljudima, te biti emocionalno stabilni.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: