30 studenoga, 2022

Frizer njeguje i uređuje kosu klijenata kroz sljedeće postupke: pranje, šišanje, bojanje, kovrčanje i oblikovanje. Prije početka tretmana, frizer se s klijentom dogovara o željenoj frizuri.

Prvi korak je pranje kose i vlasišta, šamponiranjem i masažom. Zatim slijedi ispiranje i njega kose zaštitnim regenerativnim preparatima koji odgovaraju vrsti i kvaliteti kose.

Ako klijent želi šišanje, frizer odgovarajućim priborom, a u skladu s željama klijenta skraćuje i oblikuje željenu frizuru.

Prilikom bojenja kose, frizer priprema kemikalije za bojenje.Pripremljenu boju ravnomjerno nanosi na kosu i određuje vrijeme držanja boje na kosi.

Kad kovrčaju kosu, frizeri u skladu sa željama klijenta, biraju vrstu i veličinu uvijača, nanose ondulacijsku kemikaliju i određuju vrijeme koje je potrebno da bi se postigao željeni efekt. Kosa se potom ispire i slijedi njeno oblikovanje. Frizeri izrađuju i perike te umetke za kosu.

Ponekad frizeri muškarcima šišaju ili briju bradu ili brkove.

Frizeri također pružaju usluge bojanja trepavica i obrva, a ponekad i dekorativnog šminkanja.

Frizer mora neprestano pratiti novosti i modne trendove u frizerskoj djelatnosti u zemlji i inozemstvu, te poštivati higijensko-sanitarne i tehničke propise za siguran rad i očuvanje okoliša.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: