10 prosinca, 2022

Opis poslova

Elektroničar opće elektronike obavlja poslove u proizvodnji elektroničkih elemenata, sklopova i uređaja. Radi na izradbi elektroničkih sklopova i uređaja (pripremanje sastavnih elemenata, spajanje elemenata, automatsko provjeravanje funkcionalnosti sklopova), spajanju i namatanju žičanih sklopova, izradbi tiskanih ploča, ispitivanjima i popravcima jednostavnijih tiskanih ploča, izradbi i ispitivanju silicijskih pločica, montiranju elektroničkih uređaja, te nadzire proizvode prema naputcima i propisima.

Elektroničar računalstva radi poslove servisiranja i održavanja računalne opreme i sustava, provjerava ispravnost komponenata računala. Radi na sklapanju računala pratećih komponenata i instalacija programske potpore, osposobljavanju računala i računalnih mreža za rad, umnažanju podataka na medije za pohranjivanje i arhiviranje tehničke dokumentacije te vodi skladišta komponenata i sustava u proizvodnji računala.

Znanja, vještine i poželjne osobine

Elektroničar mora usvojiti stručna znanja iz područja elektrotehnike, elektronike i računalstva te automatskog upravljanja. Poželjne osobine su dobar vid, sposobnost razlikovanja boja, okulomotorna koordinacija, spretnost ruku i prstiju, sposobnost prostornog predočavanja, smisao za tehniku te preciznost u radu i strpljenje.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: