1 prosinca, 2022

Drvodjeljski tehničar tijekom školovanja stječe teorijska i praktična znanja, vještine i navike iz širokog područja obrade drva i dizajniranja proizvoda od drva.

Upoznaje proces primarne obrade drva. Mora svladati hidrotermičku obradu drva, ovladati znanjima o vrstama te fizikalno-kemijskim svojstvima drva, drvnih i pomoćnih materijala, upoznati građu, rad i održavanje strojeva i uređaja te ručnog i strojnog alata za obradu i preradu drva i drvnih materijala.

Mora naučiti crtati i čitati tehničke nacrte, upoznati dokumentaciju u tehničkoj pripremi i primjenu te dokumentacije u praksi, naučiti vođenje dokumentacije u skladištu, upoznati osnove postavke trgovine drvnom sirovinom i gotovim proizvodima te naučiti koristiti računalne programe, koji se mogu primijeniti u drvno-industrijskoj proizvodnji.

Drvodjeljski tehničar mora imati dobru opću tjelesnu sposobnost, dobru spretnost ruku i prstiju, dobar vid i sposobnost predočavanja prostornih odnosa te dobru čuvstvenu stabilnost, osobito ako radi na strojevima.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: