Kako postati auto električar?

Temeljno znanje autoelektričara je znanje o radu vozila kao cjeline te o radu i funkciji pojedinačnih električnih i elektroničkih dijelova vozila. Autoelektričar mora usvojiti znanja iz područja autoelektrike, primjerice poznavanje električnih agregata i sklopova, električnih instalacija na vozilima, kao i međusobnu povezanost električnih i mehaničkih sklopova.

Također, mora poznavati način rada elektronskih sustava, signale u tim sustavima, njihovo mjerenje i značenje rezultata pri mjerenju, što je vrlo važno pri otkrivanju kvarova. Mora znati locirati mjesto kvara, obavljati montažu i demontažu te popraviti električne agregate i instalacije.

Vrlo je važno da je osposobljen za upotrebu električnih i elektronskih shema, mjerne i posebne ispitne opreme. Često je dodatno osposobljen za određenu vrstu odnosno tip vozila.

Autoelektričar mora imati dobar vid, sposobnost razlikovanja osnovnih boja. Nadalje, posao zahtijeva dobru motoriku i preciznost, spretnost ruku i prstiju, te dobru koordinaciju pokreta. Važna je i spretnost pri uporabi alata i naprava u servisima, s naglaskom na pravilnu i sigurnu uporabu pri samostalnom radu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s