Kako postati aranžerka prostora?

Aranžeri prostora moraju biti talentirani za crtanje, slikanje i modeliranje. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja stječu znanja s područja dekorativnog oblikovanja, projektiranja, crtanja, slikanja, tehnologije materijala i scenografije. Također stječu znanja s područja plošnog i plastičnog oblikovanja, znanja iz povijesti umjetnosti, povijesti pisma, praktičnog aranžiranja te fotografiranja i računarstva.

Aranžer prostora se mora upoznati s tehnikama drugih zanimanja, čiji su mu proizvodi potrebni za ostvarenje njegovih zamisli (stolarstvo, ličenje, izrada metalnih i keramičkih artikala, papirnati proizvodi, tiskarstvo, snimanje promotivnih filmova i zvučnih poruka).

Aranžer prostora mora imati dobar vid, sposobnost razlikovanja boja i svjetlina, odličnu motoriku odnosno spretnost, preciznost i usklađenost pokreta, sposobnost snalaženja u prostoru i predočavanje prostornih odnosa. Potrebno je imati smisao za estetiku, pratiti trendove, biti izrazito kreativan i uvijek pronalaziti nova i zanimljiva idejna rješenja za privlačenje interesa kupaca i povećanje prodaje reklamiranih proizvoda. Aranžer treba u svom radu biti sistematičan, strpljiv i vrlo pedantan.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s