Kako postati akviziter?

Za uspješno obavljanje zanimanja akvizitera potrebno je stručno teoretsko znanje o trgovačkom poslovanju, tehnologiji trgovine, poslovnom informacijskom sustavu, cjelovitom prodajnom procesu od preuzimanja do dostave proizvoda, rješavanju reklamacija, kao i o psihologiji prodaje.

Kako ne postoji specifična naobrazba za obavljanje poslova akvizitera, naglasak je na sposobnostima i vještinama koje posjeduju, a potrebna znanja stječu kroz seminare i tečajeve koje organizira društvo za koje rade. Budući da njihov posao pretpostavlja terenski rad, akviziteri moraju imati položen vozački ispit B kategorije i vlastiti automobil.

Akviziter prije svega mora biti vrlo komunikativan, a njegov govor razgovijetan, jasan i ugodan. Također, mora vladati tehnikom vođenja razgovora i biti jako fleksibilan u situacijama nekih negativnih iskustava potencijalnih kupaca s vrstom prezentiranih proizvoda te nastojati uvjeriti kupce u kvalitetu proizvoda i korist koju dobivaju njihovom kupnjom. Vrlo značajne osobine za obavljanje poslova akvizitera su strpljivost, upornost i, prije svega, izvrsna organiziranost.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s