30 rujna, 2022

Za uspješno obavljanje zanimanja akvizitera potrebno je stručno teoretsko znanje o trgovačkom poslovanju, tehnologiji trgovine, poslovnom informacijskom sustavu, cjelovitom prodajnom procesu od preuzimanja do dostave proizvoda, rješavanju reklamacija, kao i o psihologiji prodaje.

Kako ne postoji specifična naobrazba za obavljanje poslova akvizitera, naglasak je na sposobnostima i vještinama koje posjeduju, a potrebna znanja stječu kroz seminare i tečajeve koje organizira društvo za koje rade. Budući da njihov posao pretpostavlja terenski rad, akviziteri moraju imati položen vozački ispit B kategorije i vlastiti automobil.

Akviziter prije svega mora biti vrlo komunikativan, a njegov govor razgovijetan, jasan i ugodan. Također, mora vladati tehnikom vođenja razgovora i biti jako fleksibilan u situacijama nekih negativnih iskustava potencijalnih kupaca s vrstom prezentiranih proizvoda te nastojati uvjeriti kupce u kvalitetu proizvoda i korist koju dobivaju njihovom kupnjom. Vrlo značajne osobine za obavljanje poslova akvizitera su strpljivost, upornost i, prije svega, izvrsna organiziranost.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: