1 prosinca, 2022

Prema studiji, 52% ljudi u dobnoj skupini od 21 do 36 godina štedi u gotovini, gdje rast uopće ne postoji.

Međutim, kao i mnogi drugi mladi milenijalci, i njoj je potreban početni nagon, početnički vodič za ulaganje koji daje sve što treba znati da bi započela.

Akanksha razumije da ako joj je cilj financijska neovisnost, to nije način da se tamo dođe. Ona tek započinje svoje osobno financijsko putovanje, ali razumije snagu složenja i potpuno se prodaje na ideji ulaganja.

Novi ulagači poput Akankshe trebali bi težiti izgradnji raznolikog portfelja koji sadrži i obrambena ulaganja i ulaganja usmjerena na rast. Izgradnjom portfelja s priličnom količinom ugrađene obrambene zaštite, bit će lakše izbjeći napast prodaje tijekom nestabilnih vremena.

Prije nego što Akanksha zaroni i počne investirati, možda će htjeti razmisliti o tome kako želi stvoriti i upravljati svojim portfeljem. Ako ne bude imala vremena za proučavanje tržišta, naučiti obrasce grafikona i razumjeti poslovne modele / rad svih tvrtki, možda neće biti sigurna u svoje poteze.

Postati investitor može se činiti dalekim ciljem za Akankshu na početku karijere. Međutim, ona ne treba biti bogata, pa čak ni financijski bogata, da bi započela s ulaganjem. To može svatko. Što prije započne, to su bolji rezultati.

Ona mora složiti investiciju strategija koja joj je ugodna, držite je se dugoročno i pokušajte potpuno izbaciti emocije iz jednadžbe. Svakodnevne fluktuacije tržišta, pa čak i masivni padovi poput onog kojeg smo vidjeli 2020. godine, ne bi trebali odvratiti od njenog cilja.

Answer now

%d blogeri kao ovaj: