3 načina za upravljanje novcem svojih roditelja

Dok nastoje svojoj djeci pružiti najbolje, roditelji često na kraju ugroze vlastitu budućnost. Otkrivaju da se njihova mirovinska ušteđevina ne zbraja previše i da im ostaje stiskanje novčića u zalasku sunca, kada bi trebali uživati ​​u plodovima svog rada. Ako imate ostarjele roditelje koji odgovaraju gore navedenom opisu, uskočite što prije.

  1. Podijelite teret

U istraživanju HSBC-a, 44% umirovljenika koji nisu uštedjeli dovoljno reklo je da je kontinuirana financijska potpora djeci razlog za manjak. Ako želite da vaši roditelji žive ugodno u mirovini, podijelite njihov financijski teret. Što više dopustite roditeljima da štede prema svojoj mirovini, to će vam biti bolje.

2. Promijenite pristup

Saznajte imaju li vaši roditelji dovoljno za mirovinu i nacrtajte financijski plan za njih. Ako se njihovi troškovi nakon umirovljenja mogu adekvatno podmiriti kroz postojeći korpus, onda nemate brige.

3. Pokrijte troškove zdravstvenog

Rastući troškovi zdravstvene zaštite najveća su prijetnja financijama vaših roditelja. Najbolji način da ih zaštitite je osigurati odgovarajuće zdravstveno osiguranje .

Najprije pokrijte svoje roditelje. Bez zdravstvenog osiguranja, njihova akumulirana ušteđevina brzo će se potrošiti. Nekoliko poslodavaca prestalo je nuditi zdravstveno osiguranje za roditelje zbog rastućih premija. Čak i kad se ponudi, dolazi s klauzulom o sufinanciranju, gdje ugovaratelj osiguranja snosi postotak troškova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s